A view of the beautiful coastal town of Diano MarinaRestaurant at the seaside in Diano MarinaFlower carpet in Diano Marina during a celebrationA concert in Diano MarinaA private beach in Diano MarinaA sculpture of a square in Diano MarinaA private sandy beach in Diano MarinaSandy beach in Diano Marina, Liguria

Diano Marina

Imperia

Een charmant kustdorp met een rijk historisch verleden

Het is de perfecte plaats voor wie van het strand en cultuur houdt

Zandstranden in Diano Marina

In het midden van de Golf van Diano, die zich uitstrekt van Cervo tot Capo Berta, ligt de populaire kustplaats Diano Marina. Deze stad maakt deel uit van de provincie Imperia and strekt zich uit over een gebied van 6 km2 direct langs de Middellanse Zee. U kunt hier talloze fantastische zandstranden vinden. U kunt uw tijd doorbrengen met comfortabel luieren ergens op het ongeveer 4 kilometer lange strand of u kunt aan een strandvolleybal wedstrijd meedoen en uzelf tot het uiterste drijven. De vlakke zandstranden in Diano Marina zijn erg geschikt voor families met kinderen.

Of het nu zandkastelen bouwen is of rondspetteren in het water of sporten op een veld direct aan de zee – kinderen kunnen hier een geweldige tijd hebben. U kunt hier in Diano Marina gratis (Spiaggia Libera) en betaalde (Bagni) zandstranden vinden. Bagni Elena is een van de mooie zandstranden. Het is gelegen in Viale Torino 5. Tijdens het voorseizoen kunt u hier ook kortingen krijgen voor zonnebedden. U kunt ook lekker ontspannen in de mooie ‘Pantarei’ faciliteit in Vico del Fico. U kunt hier een zwembad vinden en ook een bubbelbad met uitzicht over zee. De talloze zonnebedden nodigen u uit om te zonnebaden. Voor verfrissingen is ook gezorgd. En wie toch nog graag in de zee wil zwemmen, kan dat doen via de hoofdingang van de faciliteit.

Toerisme in opkomst

Toerisme werd al sinds de jaren 50 van de vorige eeuw gestimuleerd in Diano Marina, met zijn stranden die zich onderscheiden. Aangezien het klimaat het hele jaar door mild is, is toerisme een van de belangrijkste bronnen van inkomsten in de stad. Wanneer u Diano Marina bezoekt, vindt u een overvloed aan keus voor activiteiten met de talloze bars, marina’s en sportfaciliteiten. Behalve traditionele sporten zoals wandelen, klimmen en fietsen, zijn er ook geweldige mogelijkheden om fascineren duikexcursies te maken of leuke familie-activiteiten zoals karten, bowlen of mini-golf.

Fietsers mogen absoluut niet de MTB missen, een pad dat dicht langs de zee loopt. U kunt u verheugen op een van de spannenste paden in een mooie omgeving. Als u een tocht maakt met de ‘Trenino’, de kleine trein, dat leert u de Gof van Diano goed kennen. Maak het u gemakkelijk en geniet van het uitzicht over het geweldige landschap. Speciaal voor kinderen is dit ook een erg mooie belevenis.

Een geweldig evenement is de uitstekende bloemententoonstelling tijdens het plechtige Corpus Domini (tussen mei en juni), wanneer de straten zijn bedekt met bloemen die speciale patronen vormen.

Cultuur in Diano Marina

De mooie Via Aurelia kustweg loopt ook door Diano Marina en andere gebieden. Als u deze weg oversteekt bij de strandpromenade, dan komt u bij het Palazzo Del Parco waar het stedelijke museum is. Het museum is een bezoek waard op uw tocht. Archeologische vondsten uit de Prehistorie en Romaanse tijd, en ook interessante vondsten uit de Napoleontische tijd en de Risogimento kunnen hier worden gevonden. De architectuur in de kleine stad Diano Marina is voornamelijk eind 19de tot 20ste eeuw. De Sint Antonio Abate kerk, die werd gebouwd in 1862 ontleend zijn charme aan de marmeren altaren, die samen met de fresco’s uit de neo-klassieke kerk uit de 17de eeuw afkomstig zijn. Behalve de schilderingen en andere archeologische vondsten uit de Pre-Romaanse tijd en de Romaanse tijd, zijn hier ook objecten uit de Rennaisance en de Napoleontische tijd. Het museum voor plaatselijk historie en cultuur geeft een interessante kijk op de geschiedenis van Diano Marina door de eeuwen heen.

Op naar de zee! ‘Bella Italia!’

Het aangename milde klimaat is het resultaat van de zee en de bergen. Veel vakantiegangers komen elk jaar terug naar Diano Marina speciaal voor het klimaat. De kleine haven in Diano is direct in het centrum van de stad en biedt ‘onderdak’ voor locale booteigenaren en voor bezoekers. Een boot legt aan bij de meest belangrijke plekken aan de BlumenRiviera om passagiers aan boord te laten om te gaan walvis spotten. Het is een onvergetelijke belevenis voor speciaal voor de kinderen om walvissen en dolfijnen van zo dichtbij te zien. Zo wordt uw vakantie in een vakantiehuis in Ligurië iets erg speciaals voor de kleinsten.

Eten en drinken

U kunt uw dag beginnen met een heerlijk ontbijt bij het Café del Mar terwijl u het kleurrijke drukke leven in Diano Marina aan u voorbij ziet gaan. Dit café aan de Via Genova kan ook worden aangeraden voor een cocktail ’s avonds. Geniet van uw Aperitivo in de comfortabele wijnbar ‘Tempio di Vino’ temidden van de voetgangerszone in Diano Marina. U kunt zich voorbereiden op thuisgemaakte Focaccia en pizza’s, goede wijnen en een ontspannen atmosfeer. Het restaurant ‘Marabotto’ is ook erg populair voor een Aperitivo met hapjes en pasteien. Nadat uw eetlust is opgewekt, moet u absoluut een van de restaurants bezoeken die de traditionele keuken aanbieden. Een van deze restaurants is ‘Golosamente’, kan van harte worden aanbevolen voor Ligurische delicatessen. Het restaurant is gelegen aan de Via XX Settembre 34, niet ver van de zee. U kunt heerlijke pastagerechten vinden bij ‘Macaroni’ Spaghetteria (Via Verdi 2), zelfs als u erg veel honger heeft! Een grote variëteit heerlijk ijs kunt u vinden bij de ijssalon ‘Mr. Big Gelateria’ aan de Via Genova 20 in het centrum van Diano Marina. U kunt ook genieten van thuisgemaakt Italiaans ijs bij ‘Gelateria San Pietro’ aan de Via Cavour 5.

Winkelen in Diano Marina

Tijdens uw verblijf in Diano Marina, raden wij u aan dat u de markt bezoekt die elke dinsdagmorgen wordt gehouden. Naast Italiaanse mode, zult u ook souveniers vinden voor vrienden en familie thuis. De winkels in het voetgangersgebied zijn een trekpleister niet alleen overdag om rond te neuzen. Tijdens het hoogseizoen zijn de winkels ook ’s avonds open.

Avonden in Diano Marina

Wilt u lekker rondkijken in de winkels, wandelen over de promenade of nog een ijsje eten? De dag is nog niet voorbij in Diano Marina wanneer de zon ondergaat. Na een dag voor belevenissen, kunt u lekker genieten van de warme zeebries in dit kleine, maar drukke kustplaatsje. Of u nu gaat wandelen over de promenade of een bezoek brengt aan een van de vele bars en restaurants.

De geschiedenis van Diano Marina is erg oud en dateert uit de late paleolithische tijd en de IJzertijd. Diano Marina werd permanent bewoond vanaf de bronstijd. Rond het jaar 200 v.C., stichtten de Romeinen een klein dorp en wijdde het toe aan de god Bormano. Het was lange tijd later dat de vallei waarin Diano Marina ligt werd toegewijd aan de godin Diana.

Net als veel andere kustdorpen, onderging Diano Marina een reeks van invasies door de Saracenen en piraten in de 9de en 10de eeuw. Een nieuwe economische injectie kwam door de verbouwing van olijven die werden geïntroduceerd door de Benedictijner monniken in de 11de eeuw.

De regio kwam onder het bestuur van de Markies van Clavesana te vallen en was een vrije en onafhankelijke gemeente. Diano Marina werd onderdeel van de Communitas Diani in 1199. Hierdoor werd Diano Marina een belangrijk handelscentrum voor olijven en olijfolie. Door de directe toegang tot de zee, had het dorp ook directe verbindingen met andere Europese havens, en werd daarom een goed centrum voor import en export via zee.

Tijdens de 16de eeuw moest het dorp zich verdedigen tegen verscheidene aanvallen door piraten, en daarom werden er wachttorens en verdedigingswerken gebouwd langs de kust. Na de val van de Genovese Republiek, kwam het dorp onder de Republiek Ligurië te vallen en werd het ingelijfd bij het eerste Franse Rijk in 1805. Diano Marina werd onderdeel van het Italiaanse koninkrijk in 1861. Grote delen van het dorp werden aanzienlijk beschadigd en verwoest door de aardbeving in 1887 en daaronder waren een aantal artistieke standbeelden.

De opening van de spoorlijn tussen Genua en Ventimiglia gaf Diano Marina een nieuw leven door het toerisme, in het bijzonder in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw.

Diano Marina vormt een gemeente samen met Diano Calderina, Diano Sereta en Gorleri en is een van de dorpen in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Rondom Diano Marina vindt u een aantal andere dorpen zoals San Bartolomeo al Mare (2,4 kilometer), Imperia (5,6 kilometer) en Diano Castello (3,2 kilometer). Vanaf de snelweg neemt u de afslag richting San Bartolomeo al Mare en volgt u de SP34 tot aan de SS1 aan de rechterkant. Ga dan verder via de SS1 en volg deze weg tot aan Diano Marina.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Ligurië Imperia Diano Marina

-20%

Appartamento Villa Flora

Holiday rental in Ligurië Imperia (Diano Marina)

Parkeerplaats, Balkon, Terras, Dakterras, Washing machine, 2 slaapkamers(s) Dakterras en balkon met een prachtig uitzicht op zee Stranden zijn bereikbaar te voet

Pets not allowed
Washing Machine
Parking lot
Details

Casa delle Margherite

Vakantiehuis in Ligurië Imperia (Diano Marina)

Huisdieren op verzoek, Terras, Openbare parkeerplaats, Dakterras, Tuinmeubels, Washing machine, 5 + 2slaapkamers(s) 3 slaapkamers 2 grote terrassen Prachtig uitzicht op zee

Pets on request
Washing Machine
Internet
Details

-15%

Last Minute icon

Condominio al Mare

Holiday rental in Ligurië Imperia (Diano Marina)

Huisdieren op verzoek, Balkon, Tuinmeubels, Washing machine, 4 slaapkamers(s) Appartement aan het (zand)strand Balkon met uitzicht op zee

Pets on request
Washing Machine
Details

-15%

Last Minute icon

Villetta ai Castelli Grande

Holiday rental in Ligurië Imperia (Diano Marina)

Huisdieren op verzoek, Barbecue toegestaan, Tuin, Parkeerplaats, Terras, Zandstrand, Tuinmeubels, Washing machine, 4 slaapkamers(s) Direct aan zee Terras Tuin

Pets on request
Washing Machine
Parking lot
Details

-15%

Last Minute icon

Villetta ai Castelli Piccola

Holiday rental in Ligurië Imperia (Diano Marina)

Huisdieren op verzoek, Barbecue toegestaan, Tuin, Parkeerplaats, Balkon, Openbare parkeerplaats, Zandstrand, Tuinmeubels, Washing machine, 2 + 1slaapkamers(s) Direct aan zee Terras Tuin

Pets on request
Washing Machine
Parking lot
Details


meer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Diano Marina

*Genoemde afstanden zijn, indien niet anders vermeld, weergegeven in autominuten. ** Zwembaden zijn, indien niet anders vermeld, vanaf begin juni tot einde september te gebruiken.

Pretparken in Imperia > Diano Marina

Bowling Center

Pretparken in Imperia > Diano Marina


Adres: Via Diano S. Pietro

> Pretparken Bowling Center

Stranden in Imperia > Diano Marina

Bagni B.B. Sport

Stranden in Imperia > Diano Marina


Telefoonnummer: (+39) 0183495101

Adres: Viale XX Settembre

> Stranden Bagni B.B. Sport

Bagni Elena***

Stranden in Imperia > Diano Marina


Telefoonnummer: 3391818254

Adres: Viale Torino 5

> Stranden Bagni Elena***

Bagni Kursaal***

Stranden in Imperia > Diano Marina


Email: bagnikursaal@libero.it

Telefoonnummer: 0183407308

Adres: Viale Torino 1

> Stranden Bagni Kursaal***

Bagni Marinella**

Stranden in Imperia > Diano Marina


Telefoonnummer: 335.84.50.591

Adres: Lungo Mare

> Stranden Bagni Marinella**

Bagni Miramare

Stranden in Imperia > Diano Marina


Telefoonnummer: 3406855756

Adres: Lungo Mare

Website:

> Stranden Bagni Miramare

Bagni Teresa

Stranden in Imperia > Diano Marina


Telefoonnummer: 0183493525

Adres: Viale Torino 11

> Stranden Bagni Teresa

Caesar´s Beach

Stranden in Imperia > Diano Marina


Email: caesarbeach@libero.it

Telefoonnummer: 0183495066

Adres: Corso Giuseppe Garibaldi

Website:

> Stranden Caesar´s Beach

Fit and Joy (Fitnessstrand)

Stranden in Imperia > Diano Marina


Telefoonnummer: 3291333103

Adres: Corso Garibaldi

> Stranden Fit and Joy (Fitnessstrand)

Beachvolleyball in Imperia > Diano Marina

Bagni Kursaal

Beachvolleyball in Imperia > Diano Marina


Email: bagnikursaal@libero.it

Telefoonnummer: 0183407308

Adres: Viale Torino 1

> Beachvolleyball Bagni Kursaal

Bagni Teresa

Beachvolleyball in Imperia > Diano Marina


Telefoonnummer: 0183493525

Adres: Viale Torino 11

> Beachvolleyball Bagni Teresa

Beachvolleyball in Imperia > Diano Marina

Bagni Kursaal

Beachvolleyball in Imperia > Diano Marina


Email: bagnikursaal@libero.it

Telefoonnummer: 0183407308

Adres: Viale Torino 1

> Beachvolleyball Bagni Kursaal

Bagni Teresa

Beachvolleyball in Imperia > Diano Marina


Telefoonnummer: 0183493525

Adres: Viale Torino 11

> Beachvolleyball Bagni Teresa

Fietsverhuur in Imperia > Diano Marina

BCTIME

Fietsverhuur in Imperia > Diano Marina


Email: bctime@libero.it

Telefoonnummer: 183494731

Adres: Via Milano, 85

> Fietsverhuur BCTIME

Kerken in Imperia > Diano Marina

Santa Anna

Kerken in Imperia > Diano Marina


Adres: Corso Giuseppe Garibaldi

> Kerken Santa Anna

Kruidenierswinkel in Imperia > Diano Marina

Conad

Kruidenierswinkel in Imperia > Diano Marina


Adres: Via M. Capocaccia 11/c

> Kruidenierswinkel Conad

Bar in Imperia > Diano Marina

Sortilegio

Bar in Imperia > Diano Marina


Telefoonnummer: 0039/3393046780

Adres: Via Mortola, 4

> Bar Sortilegio

Speelplaats in Imperia > Diano Marina

Diano Marina

Speelplaats in Imperia > Diano Marina


Adres: Via Campodonico

> Speelplaats Diano Marina

Hafen Diano Marina

Speelplaats in Imperia > Diano Marina


Adres: Strada Serreta Imperia, 51

> Speelplaats Hafen Diano Marina

Kinderwelt

Speelplaats in Imperia > Diano Marina


Adres: Via Agnere 33

> Speelplaats Kinderwelt

Mondo Bimbo

Speelplaats in Imperia > Diano Marina


Adres: Strada Serreta Imperia, 51

> Speelplaats Mondo Bimbo

Restaurants in Imperia > Diano Marina

Bar Cosmo

Restaurants in Imperia > Diano Marina


Telefoonnummer: +39-(0183)-494621

Adres: Corso G. Garibaldi 58, Diano Marina

> Restaurants Bar Cosmo

Candidollo

Restaurants in Imperia > Diano Marina


Email: www.candidollo.com

Adres: Corso Europa 23

> Restaurants Candidollo

Cavalleri

Restaurants in Imperia > Diano Marina


Adres: Via Andrea Doria 2

> Restaurants Cavalleri

El Porto

Restaurants in Imperia > Diano Marina


Telefoonnummer: +39 0183 496429

Adres: C.so Giuseppe Garibaldi, 5, 18013 Diano Marina

> Restaurants El Porto

Fra Diavolo

Restaurants in Imperia > Diano Marina


Email: Emilio@fradiavolo.it

Telefoonnummer: 0183494655

Adres: Corso Giuseppe Garibaldi, 1

Website:

> Restaurants Fra Diavolo

Macaroni

Restaurants in Imperia > Diano Marina


Telefoonnummer: +39 0183 40 75 50

Adres: Via Giuseppe Verdi

Website:

> Restaurants Macaroni

Ristorante delle Rose

Restaurants in Imperia > Diano Marina


Telefoonnummer: 0183400712

Adres: Via Colombo 28

> Restaurants Ristorante delle Rose

Bootverhuur in Imperia > Diano Marina

Club del Mare

Bootverhuur in Imperia > Diano Marina


Telefoonnummer: 183496869

Adres: Corso Giuseppe Garibaldi

> Bootverhuur Club del Mare

Scooter verhuur in Imperia > Diano Marina

Su di Giri

Scooter verhuur in Imperia > Diano Marina


Telefoonnummer: 0183495500

Adres: Corso Garibaldi Giuseppe 9

> Scooter verhuur Su di Giri

Ligurische Specialiteiten in Imperia > Diano Marina

Delicatezze della Riviera

Ligurische Specialiteiten in Imperia > Diano Marina


Email: info@delicatezzedellariviera.com

Telefoonnummer: 183.760583

Adres: Piazza Papa Giovanni XXIII, 3-5

> Ligurische Specialiteiten Delicatezze della Riviera

Surfscholen in Imperia > Diano Marina

Club del mare

Surfscholen in Imperia > Diano Marina


Telefoonnummer: Club: 0183/496869 Surflehrer: 347/2772541

Adres: Via Torino 19

> Surfscholen Club del mare

Ponterosso Windsurf Center

Surfscholen in Imperia > Diano Marina


Email: info@bagniponterosso.it

Telefoonnummer: 0039-0183401300

Adres: Via Ville Nuove

Website:

> Surfscholen Ponterosso Windsurf Center

Wijnboeren in Imperia > Diano Marina

Agriturismo Véggia Dian

Wijnboeren in Imperia > Diano Marina


Email: info@veggiadian.it

Telefoonnummer: +39 0183 400 594, +39 338 159 2992

Adres: Via Gombi San Siro, 7

Website:

> Wijnboeren Agriturismo Véggia Dian

Azienda Agricola Poggio dei Gorleri

Wijnboeren in Imperia > Diano Marina


Email: info@poggiodeigorleri.com

Telefoonnummer: +39 0183 495207

Adres: Via San Leonardo

Website:

> Wijnboeren Azienda Agricola Poggio dei Gorleri

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.