View of Chiesa Parrocchiale di San Giovanni Battista in CervoThe magical city of Cervo in LiguriaView of restaurant Serafino in Cervo with wonderful panoramic viewThe lovely center of Cervo in LiguriaView of wonderful holiday resort CervoA romantic street of Cervo in LiguriaA beautiful little port of CervoPanoramic view of Cervo

Cervo

Imperia

Een historisch belangrijke plaats aan de kust

Van koraal tot kastelen en olijfgroeves – de plaats heeft een kleurrijke en gevarieerde mix

Kronkelende straatjes en een glinsterende zee Cervo’s oude centrale district is erg uniek. De kronkelende straatjes vragen gewoon om een wandeling. Of u nu direct door het midden van de stad gaat of uw weg zoek rondom, u zult altijd bij het centrum uitkomen van het oude stadsdistrict waar u ook vandaan komt, dat is de Serafino bar. Vanuit hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de Via Aurelia, en de glinsterende turkoois blauwe zee. Na een stijlvol ontbijt met Cappucino en Focaccia kunt u een fantastische start maken met een zonnige dag op het strand. Geniet van de speciale charme in een residentiële accommodatie hier en omgeef u met de magie van het middeleeuwse leven in de pittoreske dorp aan zee.

I borghi piú belli d´italia

Niet veel plaatsen krijgen deze titel, maar alleen de ‘mooiste dorpen van Italië’. Dit kleine auto-vrije dorp met zijn middeleeuwse fort ligt tussen San Bartolomeo Al Mare en Andora. Cervo vormt een plezierig contrast met de levendige drukke kust. Het is gelegen op een heuvel die geleidelijk afloopt in de zee!

De troon van Cervo

Het dorp wordt overheerst door de pittoreske majestueuse parochiekerk San Giovanni Battista. Dit is een van de belangrijkste getuigenissen van de architectuur in de barokke periode in Ligurië. Het Clavasana kasteel torent uit boven de stad op de top van de heuvel. Het kasteel werd in de laatste eeuw verschillende keren veranderd. Het werd in het verleden gebruikt als defensie, maar tegenwoordig is er het etnografisch museum voor de westelijke riviera.

Wat is de moeite van een bezoek waard?

Het ‘Castello di Clavesana’ kasteel ligt op de minst beschermde kant van de berg. Het kan vandaag de dag net als het stadsmuseum worden bekeken. De tentoonstellingen hier veranderen continue. De gallerij mag u zeker niet missen. Het is te vinden in een gedeeltelijk gerenoveerde kerk in het oude centrale district in Cervo.

Het dorpscentrum

Elke zomer wordt voor de ingang van de kerk een openluchtplatform gecreeërd voor het Internationaal Festival voor Kamermuziek. Het dorpscentrum wordt gevorm door twee- en drie etages hoge huizen die naast elkaar liggen. Bijna alle gebouwen hebben een bogengalerij op de begane grond die bijna niet zijn veranderd door de eeuwen heen. Schaduwrijke en winderige laantjes kronkelen door alle rijen met gebouwen.

Ontdek de natuurlijke omgeving

Wie zijn zomervakantie doorbrengt in het mooie Cervo en graag uit gaat wandelen, kan dat hier ook goed doen. Er zijn mooie wegen vanaf het kasteelplein door de olijfgaarden en het dichtbegroeide sparrenbos. De olijfgaarden zijn erg belangrijk voor de Ligurische regio. Met geluk kunt u zien hoe de locale bewoners de olijven oogsten. Dit wordt ieder jaar volgens een oude traditie gedaan. Aan het einde van de weg komt u uit bij Ciappá Park, waar u een prachtig uitzicht heeft over de Golf van Diano.

Stranden in Cervo

U kunt in deze kustplaats veel gratis stukken strand vinden. Deze zijn voornamelijk rots- en kiezelstranden, maar er zijn ook zand- en steen stranden. U kunt genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over het oude stadscentrum van Cervo vanaf de zee. Eten en drinken in Cervo Het Porteghetto restaurant (Via Aurelia 9) heeft een unieke locatie aan zee. U kunt hier van locale visspecialiteiten genieten en u heeft een prachtig uitzicht over zee. Bereid u voor om te worden betoverd op een culinaire manier! Het restaurant ‘Le Nereidi’ (Via alla Foce 21) biedt ook visgerechten aan.

Maar u kunt hier ook pasta en andere gerechten vinden op het menu. Het eten wordt creatief klaargemaakt onder het motto ‘het oog wil ook wat’, dus niet alleen voor de smaakpapillen een plezier. Typische pastagerechten en pizza’s kunt u vinden in het traditionele restaurant ‘A Veggia Baracca’ (Via Circonvallazione a Ponente 3). Ook vlees- en visgerechten staan op het menu. U kunt hier van een maaltijd genieten in een gemoedelijke atmosfeer op het terras of in de tuin van het restaurant. Het Café restaurant ‘Serafino’ wordt van harte aanbevolen niet alleen om het fantastische terras met uitzicht, maar ook voor het eten. U moet hier beslist binnengaan tijdens een wandeling door het oude stadscentrum en van een kop koffie genieten met een uitzicht over de zee.

Het dorp bestond al in de pre-Romeinse tijd en werd bezet door de Romeinse legioenen nadat Ligurië werd veroverd door de Romeinen in 181 VC. Ligurië werd snel een belangrijk centrum, omdat het een aantal voordelen te bieden had door de hoger gelegen ligging en de nabijheid van waterbronnen. Een controlepost werd opgezet in de stad langs de kustweg.

Na de val van het Romeinse Rijk, werd het dorp meerdere malen aangevallen, verwoest en geplunderd door de Barbaren. Maar, het dorp herstelde zich en bouwde verdedigingswerken, sommige kunnen nu nog steeds worden bekeken. De Saracenen en piraten maakten dit gebied onveilig rond de 10de eeuw en de inwoners werden gedwongen om naar het fort op de heuvel te vluchten.

Rond dezelfde tijd, was Cervo onderdeel van de Albenga regio. In 1204, kreeg Cervo de bescherming van de Republiek Genua als een vrije stad en werd onderdeel van die republiek. In 1330 werd het kasteel gebruikt als het landgoed voor de ridders van Malta, die toen de hele stad verkochten aan de Markies Lazzaro Doria in het daaropvolgende jaar. Het dorp, samen met het kasteel werd later veroverd door de Markies Enrico Del Carreto en in 1384 werd Cervo weer onderdeel van de Republiek Genua. Vanwege de handel in koraal, waren er verscheidene piratenaanvallen in Cervo gedurende de 16de eeuw. De stad werd aangesloten bij het eerste Franse Rijk in 1805. Vanaf 1861, maakte Cervo deel uit van het Italiaanse Koninkrijk.

Cervo dat een gemeente vormt samen met Deglio Faraldi, Riva Faraldi, Tovo Faraldi en Villa Faraldi is een dorp in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn nog meer dorpen rond Cervo zoals: Capo Mimosa Rollo (3,5 kilometer), San Bartolomeo al Mare (1 kilometer) en Pairola (3,3 kilometer). Vanaf de snelweg neemt u de afslag richting San Bartolomeo al Mare, dan neemt u de SP34 en u volgt deze weg tot de splitsing waar u de SS1 neemt richting Cervo.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Ligurië Imperia Cervo

Casa Il Ponte

Vakantiehuis in Ligurië Imperia (Cervo)

Huisdieren op verzoek, Barbecue toegestaan, Tuin, Parkeerplaats, Balkon, Terras, Kiezelstrand, Privé parkeerplaats, Tuinmeubels, Washing machine, 6 slaapkamers(s) 2 slaapkamers Terras en balkon Op 100 meter afstand van zee Parkeerplaats

Pets on request
Washing Machine
Parking lot
Details

Villa Mille Miglia

Holiday rental in Ligurië Imperia (Cervo)

Huisdieren op verzoek, Tuin, Parkeerplaats, Terras, Steenstrand, Tuinmeubels, Washing machine, Dishwasher, 4 slaapkamers(s) 500 van Cervo 1 slaapkamer terras met prachtig uitzicht op zee

Swimming Pool
Pets on request
Washing Machine
Dishwasher
airconditioning
Parking lot
Details
  • personen
  • 4
  • slaapkamers(s)
  • 1
  • van
  • 580€
  • /week


meer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Cervo

*Genoemde afstanden zijn, indien niet anders vermeld, weergegeven in autominuten. ** Zwembaden zijn, indien niet anders vermeld, vanaf begin juni tot einde september te gebruiken.

Stranden in Imperia > Cervo

Bagni Tosco

Stranden in Imperia > Cervo


Email: bagnitosco@tiscalinet.it

Adres: Via Aurelia

> Stranden Bagni Tosco

Cafes in Imperia > Cervo

Serafino

Cafes in Imperia > Cervo


Telefoonnummer: 0183 408185

Adres: Via Giacomo Matteotti, 8

> Cafes Serafino

Kerken in Imperia > Cervo

San Giovanni Battista

Kerken in Imperia > Cervo


Adres: Chiesa San Giovanni Battista

> Kerken San Giovanni Battista

San Lorenzo

Kerken in Imperia > Cervo


Adres: Piazza San Lorenzo

> Kerken San Lorenzo

Santa Caterina

Kerken in Imperia > Cervo


Adres: Piazza Santa Caterina

> Kerken Santa Caterina

Kruidenierswinkel in Imperia > Cervo

Di per Di

Kruidenierswinkel in Imperia > Cervo


Adres: Via Aurelia

> Kruidenierswinkel Di per Di

Musea in Imperia > Cervo

Museo Etnografico

Musea in Imperia > Cervo


Adres: Via Giacomo matteoti

> Musea Museo Etnografico

Restaurants in Imperia > Cervo

La Campagnola

Restaurants in Imperia > Cervo


Telefoonnummer: 018341031

Adres: Via Piave 8

> Restaurants La Campagnola

Ristorante Bagni Restano

Restaurants in Imperia > Cervo


Telefoonnummer: 1,83E+08

Adres: Via ai Bagni 4

> Restaurants Ristorante Bagni Restano

Ristorante Serafino

Restaurants in Imperia > Cervo


Telefoonnummer: 0183 408185

Adres: Via Giacomo Matteotti, 8

> Restaurants Ristorante Serafino

Ristorante Taverna Mandragola Di Giulia Sas

Restaurants in Imperia > Cervo


Telefoonnummer: 0183 417000

Adres: Via Guglielmo Marconi, 7

> Restaurants Ristorante Taverna Mandragola Di Giulia Sas

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.