Districten  

Grimaldi, Latte, Mortola,

A beautiful promenade of VentimigliaView from a beautiful holiday resort VentimigliaA park with palm trees in the town center of VentimigliaBeautiful houses in Ventimiglia, LiguriaHouses in Ventimiglia which are recognized from afarAn old church in VentimigliaStrand in VentimigliaA medieval street in Ventimiglia

Ventimiglia

Imperia

Een Romeins dorp met een middeleeuws kasteel

Variëteit is aan de orde van de dag in Ventimiglia

Het voormalige Stadstheater huisvest de Aprosiana bibliotheek, de oudste in Ligurië. Het werd in 1649 gesticht door broeder Aprosio en het heeft een aantal zeldzame boeken en oude manuscripten in zijn collectie. In 1867, besloot Sir Thomas Hanbury om een tuin aan te leggen met allerlei soorten exotische planten in het Mortola district. De tuinen van Villa Hanbury zijn nu wereldwijd beroemd en hebben de grootste collectie exotische planten in Italië. Van nog groter internationaal belang zijn de Balzi Rossi grotten, waar tijdens opgravingen voorwerpen zijn gevonden van 240 000 jaar geleden. Deze kunnen worden bewonderd in het museum.

Forte San Paolo, Castel d’Appio, de Canarde poort (gesneden in een twaalfde-eeuwse toren) en het landelijk gelegen dorpje Torri zijn heel charmante bestemmingen voor wie wandelingen wil maken buiten de stad. Er zijn ook een groot aantal historische evenementen: de Strijd van de Bloemen, met een processie met karren met bloemen die naar het publiek worden gegooid, de middeleeuwse parade met tamboerijnen en vlaggen, het Ludum Balistre (een kruisboog tournooi) en de San Secondo regatta. Het festival dat gewijd is aan de specialiteit ‘castagnole’, is ook de moeite waard. Naast zoete specialiteiten, zijn er ook andere lokale gerechten zoals een ongewone vis en pesto taart die het beste samen met een Rossesse di Latte wijn wordt gegeten.

De hoofdstad van de Intemeli Liguriërs is altijd al een belangrijk centrum geweest in het westelijke gedeelte van de regio. Het was een Romeins ‘municipium’, de zetel van een oude diocese, de woonplaats van de Ventimiglia aristocratie en de ‘Magnifica Comunità onder heerschappij van Genua. Nu is de stad gelegen op de grens tussen Ligurië en Frankrijk en is verdeeld in twee districten door de Roja rivier: de middeleeuwse kern op de Cavo heuvel en het moderne gedeelte op de vlakte.

In het hart van het oude gedeelte, dat kan worden bereikt via de Colla weg, kunt u het kasteel, het Canonichesse klooster, het paleis van de bischop, het publieke paleis en naast de doopkapel de Santa Maria Assunta kathedraal, een kerk die werd gebouwd tussen de elfde en twaalfde eeuw, bewonderen.

Een aardbeving in 1564 verwoeste de 1000 jaar oude San Michele kerk, waarvan alleen de apsis en de crypte met interessante Romaanse elementen, over zijn gebleven. Bij het Forte Annunziata, houdt het Girolamo Rossi museum tentoonstellingen van de opgravingen van de Romeinse stad Albintimilium, waaronder glaswerk en herdenkingsstenen die dateren van de eerste tot de zevende eeuw AD en een aantal beelden uit de Imperiale periode.

De stad Ventimiglia behoort tot de gemeentes Grimaldi, Latte en Mortola en is een van de steden in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere kleine dorpen rond Ventimiglia bijvoorbeeld: Bordighera (14,1 kilometer), Latte (4,1 kilometer) en Camporosso (5,3 kilometer). Vanuit de richting Genua, neemt u de afslag richting Ventimiglia en dan volgt u de E80.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Ligurië Imperia Ventimiglia

-10%

Last Minute icon

Villa Callas

Vakantiehuis in Ligurië Imperia (Ventimiglia)

Barbecue toegestaan, Parkeerplaats, Terras, Kiezelstrand, Privé parkeerplaats, Tuinmeubels, Washing machine, 4 slaapkamers(s) Villa Zeezicht

Pets not allowed
Washing Machine
Internet
Parking lot
Details


meer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Ventimiglia

*Genoemde afstanden zijn, indien niet anders vermeld, weergegeven in autominuten. ** Zwembaden zijn, indien niet anders vermeld, vanaf begin juni tot einde september te gebruiken.

Gratis stranden in Imperia > Ventimiglia

Latte

Gratis stranden in Imperia > Ventimiglia


Adres: Via Roma, 11

> Gratis stranden Latte

Musea in Imperia > Ventimiglia

Museo Preistorico dei Balzi Rossi

Musea in Imperia > Ventimiglia


Telefoonnummer: +39 0184 38113

Adres: Via Roma, 11

> Musea Museo Preistorico dei Balzi Rossi

Olijfoliemolens in Imperia > Ventimiglia

Frantoio Gaziello

Olijfoliemolens in Imperia > Ventimiglia


Email: frantoiogaziello@alice.it

Telefoonnummer: 184351456

Adres: Via San Second, 14

> Olijfoliemolens Frantoio Gaziello

Restaurants in Imperia > Ventimiglia

Bar Mi Vi

Restaurants in Imperia > Ventimiglia


Adres: Corso Nizza 97D

> Restaurants Bar Mi Vi

Marco Polo

Restaurants in Imperia > Ventimiglia


Email: marcop56@hotmail.com

Telefoonnummer: 1,84E+08

Adres: Passeggiata Cavalotti 2

> Restaurants Marco Polo

Pasta & Basta

Restaurants in Imperia > Ventimiglia


Telefoonnummer: 0184230878

Adres: Via Roma, 11

> Restaurants Pasta & Basta

Ristorante La Caletta

Restaurants in Imperia > Ventimiglia


Telefoonnummer: 0184/220012

Adres: Via Romana 25, Latte Di Ventimiglia

> Restaurants Ristorante La Caletta

Trattoria di Cippo

Restaurants in Imperia > Ventimiglia


Telefoonnummer: 018438141

Adres: Via Castellasse 7

> Restaurants Trattoria di Cippo

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.