Montemarcello

La Spezia

Ontdek mooie baaien en fijne wandelpaden

Een fascinerend bergdorp tussen de Golf van La Spezia en de riviermond van de Magra rivier

Gelegen in het midden van het Montemarcello-Magra natuurpark, vindt u charmante fietspaden en fascinerende baaien in deze plaats. Vanuit Montemarcello, zult u een van de mooiste baaien met strand in de omringende regio vinden, de Punto Corvo. Om bij de voet van de steile kust te komen, moet u ongeveer 700 treden lopen. U zult worden beloond met de unieke schoonheid van de woeste baai. Tijdens de zomer kunt u ook bij de baai komen met de boot vanuit Bocca di Magra of Fiumaretta. 

Er is een kleine kruidenierswinkel en een Trattoria in Montemarcello, waar u van lokale culinaire delicatessen kunt genieten. Voor grotere winkelfaciliteiten en stranden kunt u naar de nabijgelegen steden gaan, zoals Bocca di Magra, Ameglia of Lerici.

Montemarcello is een uitstekend beginpunt voor excursies naar het beroemde Cinque Terre, naar het naburige Toscane en naar de marmeren bergen van de stad Carrara. Het heuvelachtige gebied dat Caprione heeft, scheidt de Golf van La Spezia af van de vlaktes van de Magra rivier. Hier kunt u de botanische tuin op Monte Murlo bezoeken en de rijke variëteit aan lokale planten bewonderen terwijl u van een mooi uitzicht over de Apuaanse Alpen en de riviermond van de Magra geniet.

Montemarcello dankt zijn naam aan de Romeinse Consul Claudio Marcello. Dit bergdorp maakt deel uit van de ‘Borghi piú belli d’Italia’ – de mooiste dorpen in Italië. De fortificaties en de kerk in het dorp dateren uit de 15de eeuw. Er is zelfs een ronde toren in het noordelijke deel van Montemarcello die in de tijd werd gebouwd als een verdedigingswerk. U zult hier ruïnes vinden van een militair fort in het zuidelijke deel van het dorp. Vanuit Montemarcello kunt u in Bocca di Magra komen via een oude Romeinse weg die nog steeds bestraat is met oude stenen. Of u kunt de archeologische opgravingen bezoeken en het Romeinse amfitheater in de nabijgelegen stad Luni. Het regionale park Montemarcello-Magra, dat de dorpen omringd met zijn groen, bestaat sinds 1985.
Hoewel Montemarcello op een heuvel ligt, komen veel traditionele gerechten van de zee, bijvoorbeeld gedroogde inktvis (polpo) of gedroogde kabeljauw (stoccafisso). ‘Tagiain a menestron’ is ook een typisch gerecht: soep met seizoensgroente en verse pasta. Het wordt begeleid door de wijn uit de regio Vermentino dei Colli di Luni.

Het originele dorp Montemarcello ligt niet ver van de grens met Toscane, tussen de riviermond van de Magra rivier en de Golf van La Spezia. Vanuit de richting Genua/Milaan via de A12 neemt u de snelwegafslag richting Sarzana, van waaruit u de SS1 neemt. Volg de borden richting Bocca di Magra en dan bij de volgende afslag de SP432. U zult hier de Magra rivier volgen die aan de linkerkant van de weg ligt door het dorp Ameglia, en nadat u de Via Giacomo kruist, slaat u rechtsaf richting Bocca di Magra la Ferrara bij de volgende afslag en dan neemt u de Strada Provinciale 30. Daarna volgt u deze weg tot voorbij Bocca di Magra en neem dan de SP28 (Via delle Pace). Deze weg loopt de heuvel op totdat u in Montemarcello aankomtmeer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Montemarcello

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.