Een prachtig uitzicht op een perfecte vakantiebestemming Cinque TerreEen prachtig uitzicht over Vernazza en de haven in Cinque TerreEen mooie haven van Riomaggiore in Cinque TerreUitzicht op de oude stad van Manarola tijdens de avondHet beroemde strand van Monterosso al Mare in Cinque TerreKleurrijke huizen van Riomaggiore in Cinque TerrePrachtige zandstrand van Monterosso al Mare in Cinque TerreKleurrijke huizen direct aan zee in Vernazza, Cinque Terre

Cinque Terre

La Spezia

Dit zijn pittoreske dorpen op de kliffen van de zee

Lange paden verbinden de dorpen en maken Cinque Terre een onvergetelijke wandelbelevenis

De individuele, kleine dorpjes van Cinque Terre zijn de moeite van een bezoek waard. Maar ook het gebied zelf heeft genoeg te bieden. De natuur speelt in Cinque Terre waarschijnlijk de grootste rol, er zijn talrijke wandelroutes tussen de rotsen en langs de hellingen. Dit biedt een fantastisch uitzicht over de omliggende omgeving, hoog boven de zee.

De bijna 7000 inwoners genieten dagelijks van dit prachtige uitzicht over de zee. De combinatie van zee en de steile rotskust brengt iedereen naar de zevende hemel. De geweldige wandelpaden die starten vanuit de dorpen zijn een waar paradijs voor wandelaars. De meest beroemde weg hier is de ‘Via dell’Amore’. De verschillende paden lopen door een onaangetaste natuur en zal zeker uw aandacht niet ontsnappen. In het geval u niet alleen wilt gaan wandelen, dan is Trekguy – dagtochten een uitstekende tip. Pall zal uw veilig door Cinque Terre leiden met veel wetenswaardigheden.

De beste manier om de dorpen te ontdekken in de ‘Cinque Terre Trail’. U kunt een geweldige tocht maken van Monterosso naar Vernazza en na ongeveer 90 minuten pauzeert u. U gaat dan door van Vernazza naar Corniglia (ongeveer 75 minuten). Om dit te doen, moet u zeker al wat ervaring met bergwandelen hebben. Het uitzicht is gewoonweg adembenemend.

U kunt de wijnboeren aan het werk zien in de wijngaarden afhankelijk van het seizoen. Daarnaast kunt u vanuit iedere plaats ook boottochten maken om Cinque Terre vanaf het water te zien. De uitgestrekte stranden nodigen u uit om te zwemmen en te ontspannen.

De typische heerlijke lokale gerechten zijn echt uniek. De Ligurische keuken is niet voor niets bekend en populair over de hele wereld. Met name de regionale ingrediënten zoals verse vis, citroen en olijven zullen u bij blijven. Nadat u van de delicatessen heeft genoten, zult u met plezier terugdenken aan die momenten, bijvoorbeeld het ‘Gelateria Cinque Terre’ ijs. Het ijs in de Via Antonio Discovolo moet u zeker proeven. De verschillende smaken zijn een echte lekkernij.

De ‘Nessun Dorma Cinque Terre’ is een gezellige bar voor een avond in Cinque Terre. De locatie Localita Punta Bonfiglio is perfect om van de zonsondergang bij Manorola te genieten met heerlijk eten en drinken. De informele sfeer maken de avond perfect.

Heeft u de smaak te pakken gekregen en wilt u uw volgende vakantie doorbrengen in Ligurië? Er zijn talloze fantastische vakantie-appartementen in de provincie La Spezia. Voor wie graag het ontbijt buiten de deur heeft, is ‘Il Pirata delle Cinque Terre’ een bezoek waard. De gerechten zijn erg populair en veel toeristen komen hier jaarlijks terug en genieten van de fantastisch sfeer in Via Gavino.

Het vroegste bewijs van een nederzetting in Cinque Terre kwam van menselijke overblijfselen in de omgeving rond Cinque Terre. Zij dateerden uit de paleolithische tijd. De objecten uit de Bronstijd lieten ook zien dan Cinque Terre een permanente en belangrijke bevolkt gebied was in die tijd.

Cinque Terre werd daarna gekoloniseerd door de Romeinen. De dorpen van Cinque Terre ontwikkelden toen in de 11de eeuw, toen mensen vanuit de bergen zich vestigden aan de kust. Een totaal van vijf dorpen, waarvan 4 direct aan het water, liggen in de Vallei van Cinque Terre.

Het gebied werd met regelmaat aangevallen en geplunderd door de Saracenen. De mensen in Cinque Terre leefden niet alleen van visserij, maar ook van wijnbouw en olijventeelt, dat werd mogelijk gemaakt door het gunstige klimaat. Landbouw werd ook mogelijk door de bouw van terrassen op de berghellingen.

In de 12de eeuw werd Cinque Terre ingelijfd bij de Republiek Genua. Een belangrijke haven ontstond ook in Cinque Terre en Cinque Terre nam ook deel aan de strijd van Genua tegen Pisa.

Cinque Terre was deel van de Republiek Genua voor vele jaren, totdat het werd opgenomen in het Italiaanse Rijk in 1861. Cinque Terre is een Unesco werelderfgoed sinds 1997 en ook een Nationaal Park.

De dorpen van Cinque Terre liggen in het westen van Ligurië, in de provincie La Spezia. Er zijn vijf dorpen: Corniglia, Manarola, Riomaggiore, Monterosso en Vernazza. Zij liggen op een rotsachtige kust die niet met de auto kan worden bereikt. Dit erg speciale wandelparadijs is gelegen aan de Riviera de Levante en kan alleen met de trein worden bereikt.meer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Cinque Terre

Stranden in La Spezia > Cinque Terre

Bagni Fegina

Stranden in La Spezia > Cinque Terre


Adres: Monterosso al Mare

> Stranden Bagni Fegina

Gratis stranden in La Spezia > Cinque Terre

Vernazza

Gratis stranden in La Spezia > Cinque Terre


Adres: Vernazza

> Gratis stranden Vernazza

Kruidenierswinkel in La Spezia > Cinque Terre

Speelplaats in La Spezia > Cinque Terre

Monterosso

Speelplaats in La Spezia > Cinque Terre


Adres: Lungomare Fegina

> Speelplaats Monterosso

Restaurants in La Spezia > Cinque Terre

Bar Centrale

Restaurants in La Spezia > Cinque Terre


Email: barcentrale@cinqueterre.it

Telefoonnummer: 1,88E+08

Adres: Monterosso al Mare

> Restaurants Bar Centrale

Barabba

Restaurants in La Spezia > Cinque Terre


Adres: Via Aurelia Nord, 84

> Restaurants Barabba

Belforte

Restaurants in La Spezia > Cinque Terre


Email: info@ristorantebelforte.it

Telefoonnummer: 00390187812222

Adres: Vernazza

Website:

> Restaurants Belforte

Gambero Rosso

Restaurants in La Spezia > Cinque Terre


Email: info@ristorantegamberorosso.net

Telefoonnummer: 3,90E+11

Adres: Vernazza

Website:

> Restaurants Gambero Rosso

La Cambusa

Restaurants in La Spezia > Cinque Terre


Telefoonnummer: 0187817546

Adres: Via Roma 61

> Restaurants La Cambusa

Ristorante Miky

Restaurants in La Spezia > Cinque Terre


Email: miky@ristorantemiky.it

Telefoonnummer: 0187817608

Adres: Monterosso al Mare

Website:

> Restaurants Ristorante Miky

Trattoria La Lanterna

Restaurants in La Spezia > Cinque Terre


Telefoonnummer: 00390187812291

Adres: Riomaggiore

> Restaurants Trattoria La Lanterna

Ligurische Specialiteiten in La Spezia > Cinque Terre

Focacceria Antonio

Ligurische Specialiteiten in La Spezia > Cinque Terre


Email: info@focacceriantonio.it

Telefoonnummer: 0187829039

Adres: Via Fegina 124

Website:

> Ligurische Specialiteiten Focacceria Antonio

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.