Pesto alla Genovese - Pesto & Sauzen
Soort preparaat:
Pesto & Sauzen
Onkosten:
Easy
Bereidingstijd:
Kort
Beschrijving:
De hoofdstad van Liguri? is in de naam ?Pesto alla Genovese?
?Pestare? betekent persen. De ingredi?nten voor de pesto worden rauw geperst en gemengd.
De Ligurische basilicum is bijzonder vol van smaak en heeft kleine blaadjes. Het groeit door de hele regio
heen ? in de bergen en langs de kust. U kunt de geur van verse basilicum niet missen!
Een verschil wordt gemaakt tussen winterse en zomerse pesto: in het koude seizoen, kan lichte
basilicum worden gevonden op de balkon. Met de delicate smaak, wordt het geserveerd met gerechten
zoals lasagne of gnocchi.
Tegen de zomer aan, groeit donker groene basilicum in de tuinen. Het heeft een intensere smaak en is
uitstekend geschikt om een minestrone mee te verfijnen.
Laat u verassen door het veelzijdige gebruik van pesto in Liguri?!
Genier ervan in pastagerechten, op een focaccia (een specialiteit) of in een typische Italiaanse
minestrone!
Belangrijkste ingrediënten:
2 bosjes verse basilicum,
4 teentjes knoflook,
40g pijnboompitten,
120ml olijfolie,
70g verse geraspte Parmezaanse kaas,
30g pecorino,
zout, peper
Bereidingswijze:
Pers de basilicum, knoflook en pijnboompitten uit, en voeg olijfolie toe. Doe er de geraspte
Parmezaanse kaas en pecorino doorheen, beetje bij beetje, voeg olijfolie toe indien nodig tot een er een
cr?mige massa ontstaat. Voeg dan zout en peper toe naar smaak.