Sugo di carciofi - Pesto & Sauzen
Soort preparaat:
Pesto & Sauzen
Onkosten:
Easy
Bereidingstijd:
Kort
Beschrijving:
Deze smakelijke saus is een specialiteit uit de Riviera di Peennte. Artisjokkensaus gaat goed samen met
lange en korte pastavormen. Snel en makkelijk te bereiden.
Belangrijkste ingrediënten:
4 kleine artisjokken,
20g gedroogde paddenstoelen,
1/2 glas droge witte wijn,
1 ? 2 eetlepel(s) tomatensaus,
1 kleine ui,
peterselie,
1 teentje knoflook,
bloem,
boter,
citroen,
olijfolie,
zout, peper
Bereidingswijze:
Laat de paddenstoelen weken in lauw water.
Verwijder de harde buitenste bladeren, en de toppen van de artisjokken. Snij de artisjokken in plakken
en doe ze in water met citroensap.
Verhit de olijfolie en een wat boter in een pan. Sauteer de knoflook, laat het bruinen en verwijder het
uit de pan. Hak de ui en peterselie fijn en voeg deze toe aan de pan. Voeg de afgegoten artisjokken
en fijngehakte paddenstoelen toe, doe de deksel op de pan en laat 15 minuten koken. Voeg nu de
tomatensaus, zout en peper toe en laat de saus 20 minuten zachtjes doorkoken. Na ongeveer 5
minuten, voegt u wat bloem, boter en een half glas witte wijn toe aan de saus en roer het goed door.
Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer.