Buridda di Stoccafisso - Tweede Gang
Soort preparaat:
Tweede Gang
Onkosten:
Medium
Bereidingstijd:
Gemiddeld
Beschrijving:
Bekend als ?Buridda?, dit is een van de oudste visrecepten in Genua. De naam is van Arabische
afkomst en het recept bereikte de havenstad in de tijd van de middeleeuwse handel. In die tijd was
het voornamelijk een maaltijd voor het armere volk, aangezien het zich goed leent om kliekjes op te
gebruiken.
Het klassieke recept wordt gemaakt met stokvis, maar natuurlijk kan het ingredi?nt worden aangepast
naar smaak.
Belangrijkste ingrediënten:
Ingredi?nten voor 6 personen:
600g gewelde stokvis
20g paddenstoelen
20g pijnboompitten
1 ansjovis
Vier ontvelde tomaten
1 ui
Selderijstengels
1 wortel
1 teentje knoflook
1 bosje peterselie
zout. peper
? glas witte wijn
olijfolie
Tip: om de bereiding te vereenvoudigen en tijd te besparen, gebruik gewoon vis die klaar is voor
gebruik!
Laat anders de stokvis een nacht wellen en verwijder het vel en de graat.
Bereidingswijze:
Hak de ui, knoflook, selderij, wortel en peterselie fijn en bak in een koekenpan met genoeg olijfolie.
Voeg de in plakjes gesneden ansjovis toe.
Voeg de fijngesneden stokvis onder voortdurend roeren toe en bak voor een paar minuten. Voeg de
paddenstoelen, pijnboompitten en witte wijn toe.
Pers de ontvelde tomaten en voeg deze toe zodra de wijn is verdampt. Meng goed en breng op smaak
met zout en peper.
Doe een deksel op de pan en laat het een uur koken. Zorg ervoor dat de Buridda niet aan de pan blijft
kleven. Als dit het geval is, voeg wat dan water toe en roer goed. Serveer warm.