Coniglio alle ligure - Tweede Gang
Soort preparaat:
Tweede Gang
Onkosten:
Medium
Bereidingstijd:
Gemiddeld
Beschrijving:
Een eenvoudig, typisch recept uit Liguri?. Het gerecht is bijzonder populair in Peennte. De verspreiding
van dit gerecht over heel Liguri? werd in het bijzonder gestimuleerd door het toenemende aantal
konijnfokkers in vroegere tijden. Konijnenvlees is erg mager en mals. Samen met het aroma van typische
lokale kruiden, is dit een speciale lekkernij.
Belangrijkste ingrediënten:
Ingredi?nten voor 6 personen:
1 konijn, klaar voor bereiding
olijfolie
200ml water
1 glas witte wijn
50g pijnboompitten
1 ui
1 twijgje rozemarijn
1 twijgje tijm
1 selderijstengel
1 laurierblad
50g olijven
zout, peper
Bereidingswijze:
Snij de ui in blokjes, hak de rozemarijn, tijm en pijnboompitten fijn.
Neem de poten van het konijn samen. Verwijder de lever en nieren, was en zet het terzijde. Snij de rug
in drie delen.
Breng iedere konijnportie op smaak met peper en zout en sauteer in een koekenpan met olijfolie van
alle kanten. Neem het konijn uit de koekenpan.
Doe de ui, rozemarijn, tijm en pijnboompitten in de koekenpan en sauteer kort. Doordrenk met de wijn
en laat het enigszins reduceren. Voeg dan de konijnporties toe, olijven, laurierblaadjes en 200ml water,
dek het af en laat het een uur op een gematigd vuur smoren.
Breng de lever en niertjes op smaak met peper, bak in een koekenpan, verwijder en voeg het toe aan de
konijnporties voor de laatste 5 ? 10 minuten.
Serveer met rozemarijnaardappelen of witte bonen.