Trofie alle noci - Eerste gang
Soort preparaat:
Eerste gang
Onkosten:
Easy
Bereidingstijd:
Kort
Beschrijving:
Trofie zijn gedraaide pastavormen met spitse uiteinden.
De naam is afgeleid van het woord ?strofissi?, dat verwijst naar een schrobbende beweging van de hand, wanneer deze pasta wordt gemaakt. Vooral in Genua, wordt deze pasta geserveerd met allerlei soorten gerechten.
Belangrijkste ingrediënten:
400g trofie
150ml room
60g walnoten
40g boter
nootmuskaat (poeder)
zout, peper
Bereidingswijze:
Laat de boter smelten in een koekenpan op middelmatig vuur, hak de walnoten in stukjes, Voeg deze toe met wat nootmuskaat en bak ze kort. Voeg dan de room toe en laat twee minuten doorkoken. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Laat ondertussen de trofie koken in gezouten water totdat het ?al dente? is.
Meng de pasta en de saus en serveer. Buon Appetito!