Spinaci alla genovese - Bijgerechten
Soort preparaat:
Bijgerechten
Onkosten:
Easy
Bereidingstijd:
Kort
Beschrijving:
Geniet van deze spinazie als een bijgerecht bij ?Cima alla Genovese? of een eenvoudig gehaktbrood.
Belangrijkste ingrediënten:
1kg spinazie,
50g rozijnen,
50g pijnboompitten,
4 ansjovis (zonder graat) in zout water,
wat peterselie,
olijfolie,
zout, peper
Bereidingswijze:
Laat de rozijnen weken in een kom met warm water. Kook de spinazie zonder water en giet het goed af.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak de ansjovis 2 minuten. Voeg dan de spinazie en de fijngehakte
peterselie toe en roer goed.
Giet de rozijnen af en knijp ze uit. Voeg ze samen met de pijnboompitten toe aan de pan en laat alles 10
minuten koken. Voeg zout en peper naar smaak toe.