Zucchine ripiene - Tweede Gang
Soort preparaat:
Tweede Gang
Onkosten:
Easy
Bereidingstijd:
Kort
Beschrijving:
Dit recept is een van de oudste in de Ligurische keuken. Door de tijd heen hebben families steeds
nieuwe variaties op het recept gemaakt. Als een alternatief voor de visvulling, kan de courgette worden
gevuld met zachte kaas, gehakt en kruiden.
Belangrijkste ingrediënten:
1 ansjovis
3 eetlepel(s) kappertjes
2 uien
broodkruimels
1 bosje verse basilicum
oregano
olijfolie
verse geraspte Parmezaanse kaas
zout, peper
1 blik tonijn
2 eieren
4 courgettes
Bereidingswijze:
Kook de courgette in zout water voor 8 minuten, laat het afkoelen en snij ze door de helft. Verwijder de
pulp met een lepel en zet het terzijde.
Verhit olie in een pan en bak de ansjovisfilet. Voeg de uien en de pulp van de courgette toe en bak nog
een paar minuten.
Ondertussen, meng de tonijn, kruiden en kappertjes in een keukenmachine.
Doe de vulling in een grote kom en meng het goed met de eieren, broodkruimels en kaas, gebruik een
lepel om de courgettehelften te vullen en besprenkel ze met een beetje olijfolie.
Bak ze in een voorverwarmde oven op 180?C voor ongeveer 30 minuten.