Brandacoion - Antipasti
Soort preparaat:
Antipasti
Onkosten:
Medium
Bereidingstijd:
Gemiddeld
Beschrijving:
Brandacoion is een typisch Ligurisch gerecht gemaakt met eenvoudige ingredi?nten: aardappelen,
stokvis, pijnboompitten en olijfolie. Een traditioneel voorgerecht!
Belangrijkste ingrediënten:
1kg stokvis,
750g aardappelen,
1 teentje knoflook,
1 bosje peterselie,
40g pijnboompitten,
citroen,
zout. peper
Bereidingswijze:
Kook de stokvis een half uur in een ruime hoeveelheid water. Kook de aardappelen apart.
Verwijder het vel en de graat van de vis. Pureer de aardappelen.
Hak de peterselie, knoflook en pijnboompitten fijn, voeg wat olijfolie toe en meng met een beetje
citroensap.
Doe nu alles in een pan en roer goed met een houten lepel, totdat het een gladde consistentie heeft.
Verwarm en serveer.