Pandoro

Pandolce genovese - Nagerechten

Canestrelli

Printer icon
Soort preparaat:
Nagerechten
Onkosten:
Easy
Bereidingstijd:
Kort
Beschrijving:
De Pandolce uit Genua is een traditionele Kerstcake, zoals ook de ?Panetteen?. Traditioneel, wordt de Pandolce geserveerd en gedecoreerd met laurier. De jongste persoon aan tafel snijdt de cake en de oudste deelt de stukken uit.

Belangrijkste ingrediënten:
1kg bloem
400g rozijnen
350g boter
300g suiker
100g pijnboompitten
100g gekonfijte citroen
80g gekonfijte sinaasappel
50g gist
1 eetlepel(s) venkelzaadjes
2 eetlepel(s) oranjebloesem water
1 snufje zout

Bereidingswijze:
Laat de gist oplossen in een kop met lauw water. Doe de helft van de bloem in een grote kom. Giet de opgeloste gist in de bloem, en met het er doorheen met een vork, voeg meer warm water toe indien nodig. Kneed het deeg met de hand, totdat er een soepel en glad geheel ontstaat. Bedek de kom en laat het rusten voor tenminste 2 uur op een warme plek. Het deeg moet nu gerezen zijn tot dubbel de hoeveelheid. Ondertussen, maakt u het fruit klaar om de Pandolce te verrijken. Snij de zoetigheden in kleine stukjes.

Recepten Ligurië


BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.