Focaccia all'Olio - Antipasti
Soort preparaat:
Antipasti
Onkosten:
Medium
Bereidingstijd:
Gemiddeld
Beschrijving:
in Genua betekent de term ?fugassa? -, een ?Focaccia? wat u in heel Liguri? tegenkomt.
Dit met de hand gemaakte Italiaanse platte brood kan worden genoten in veel variaties. Het klassieke type kan worden gevarieerd met verschillende kruiden, uien of kaas.
In Liguri?, wordt focaccia geserveerd als ontbijt, als een snack of als antipasto.
Belangrijkste ingrediënten:
500g bloem,
? liter water en ? glas olijfolie voor het mengsel,
15g gist,
20g zout,
Wat grof gemalen zout,
Wat suiker,
Wat olijfolie en water voor bovenop
Bereidingswijze:
Meng de bloem, olijfolie, suiker en gist en voeg langzaam water toe. Als het deeg eenmaal een gladde
consistentie heeft gekregen, dek het dan af en laat het voor 2 uur rusten.
Spreid het mengsel uit over een ingevette bakplaat. Bestrijk het met wat olie en water, bestrooi met
grof gemalen zout en druk er wat kleine deuken in met uw vingers. Laat het deeg weer rusten.
Bak in een voorverwarmde oven (200 ? 230?C) voor ongeveer 20 ? 30 minuten.
Als een speciale variatie, kunt u een gevulde focaccia maken. Rol een deeglaag uit, bijvoorbeeld, met
ham en kaas, leg er een ander plat brood bovenop en kneed de randen samen.