Pomodori fritti alla ligure - Bijgerechten
Soort preparaat:
Bijgerechten
Onkosten:
Easy
Bereidingstijd:
Kort
Beschrijving:
De Ligurische keuken tovert een smakelijk bijgerecht dat maar een paar ingredi?nten heeft: geroosterde
tomaten en kruiden.
Andere variaties vervangen de peterselie met selderijbladen, basilicum of marjoraan.
Belangrijkste ingrediënten:
4 middelgrote tomaten,
1 bosje peterselie,
3 teentjes knoflook,
5 eetlepel(s) olijfolie,
zout, peper
Bereidingswijze:
Was de tomaten, halveer en verwijder de zaden en het sap.
Verhit wat olie in een koekenpan (niet te heet!) en bak de tomaten, met de binnenkant naar beneden,
voor 5 - 6 minuten.
Ondertussen, hak de peterselie en knoflook fijn. Draai de tomaten om en bestrooi ze met peterselie, en
knoflook, zout en peper. Bak ze weer voor 5 ? 6 minuten en serveer warm.