Chinotto di Savona - Drankjes
Soort preparaat:
Drankjes
Onkosten:
Difficult
Bereidingstijd:
Lang
Beschrijving:
Chinotto is een typisch Ligurisch fruit dat groeit in de regio Savona. Deze bittere sinaasappel werd
een lange tijd geleden vanuit China ge?mporteerd en wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt om
marmelade, dranken en gekonfijt fruit te maken. Dit fruit kan niet zonder bereiding gegeten worden,
want het is erg bitter.
Belangrijkste ingrediënten:
rijpe chinotti,
1kg suiker,
likeur, zoals chinotti likeur of Maraschino,
Water
Bereidingswijze:
Was het chinotto fruit en prik met een naald kleine gaatjes in de schil. Dompel ze onder in water en laat
een paar dagen staan, zodat de bitterheid van het fruit verdwijnt. Vervang het water verschillende keren
tijdens deze periode.
Kook de bittere sinaasappels apart op een laag vuur. Giet het af en kook het nogmaals in een pan met
kokend water.
Haal de chinotti uit het water met een lepel met een gleuf, voeg 1kg suiker toe aan het water en laat het
koken totdat er een siroop ontstaat. Voeg dan de chinotti weer toe en laat het 2 ? 3 minuten koken in
de siroop. Laat het een dag rusten.
Haal het fruit weer uit de siroop, breng deze aan de kook en voeg dan het fruit toe aan de kokende
siroop voor een paar minuten, en laat het een dag rusten. Herhaal dit 5 keer, totdat de chinotti zijn
bedekt met een dikke laag siroop.
Serveer het gekonfijte fruit met likeur in een wijd glas.