Cima al Genovese

Chinotto di Savona - Drankjes

Canestrelli

Printer icon
Soort preparaat:
Drankjes
Onkosten:
Difficult
Bereidingstijd:
Lang
Beschrijving:
Chinotto is een typisch Ligurisch fruit dat groeit in de regio Savona. Deze bittere sinaasappel werd een lange tijd geleden vanuit China ge?mporteerd en wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt om marmelade, dranken en gekonfijt fruit te maken. Dit fruit kan niet zonder bereiding gegeten worden, want het is erg bitter.

Belangrijkste ingrediënten:
rijpe chinotti,
 
1kg suiker,
 
likeur, zoals chinotti likeur of Maraschino,
 
Water
Bereidingswijze:
Was het chinotto fruit en prik met een naald kleine gaatjes in de schil. Dompel ze onder in water en laat een paar dagen staan, zodat de bitterheid van het fruit verdwijnt. Vervang het water verschillende keren tijdens deze periode. Kook de bittere sinaasappels apart op een laag vuur. Giet het af en kook het nogmaals in een pan met kokend water. Haal de chinotti uit het water met een lepel met een gleuf, voeg 1kg suiker toe aan het water en laat het koken totdat er een siroop ontstaat. Voeg dan de chinotti weer toe en laat het 2 ? 3 minuten koken in de siroop. Laat het een dag rusten. Haal het fruit weer uit de siroop, breng deze aan de kook en voeg dan het fruit toe aan de kokende siroop voor een paar minuten, en laat het een dag rusten. Herhaal dit 5 keer, totdat de chinotti zijn bedekt met een dikke laag siroop. Serveer het gekonfijte fruit met likeur in een wijd glas.

Recepten Ligurië


BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2024 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.