Baci di Alassio - Nagerechten
Soort preparaat:
Nagerechten
Onkosten:
Medium
Bereidingstijd:
Gemiddeld
Beschrijving:
De Ligurische stad Alassio werd beroemd om de ?Baci? (Ned. ?kussen?). Dit heerlijke gebak wordt hier
gemaakt sinds 1919 en is nu populair over de hele wereld.
Belangrijkste ingrediënten:
250g hazelnoten,
180g kristalsuiker,
25g honing,
50g bittere cacao,
2 eiwitten,
100g pure chocolade,
100g slagroom
Bereidingswijze:
Maal de suiker en hazelnoten fijn en meng met de cacao.
Klop het eiwit stijf met een beetje zout. Spatel opgeklopte eiwitten door het poedermengsel. Voeg de
honing toe aan het mengsel.
Doe het mengsel in een spuitzak met een stervormige spuitmond en spuit kleine hoeveelheiden op een
bakplaat bedekt met bakpapier. Bak 12 minuten in een voorverwarmde oven op 180?C. De vormpjes
moeten zacht blijven in het midden.
Doe de pure chocolade in een kom. Breng de slagroom aan de kook en giet over het over de stukken
chocolade, laat het 5 ? 10 minuten staan. Roer en klop dan ongeveer 10 minuten met een handmixer.
Dit is de ?Ganache Cr?me?.
Doe slagroom in een spuitzak, spuit op een chocolade kus en plaats een andere chocolade kus er
bovenop. Bewaar de Baci in de koelkast.