Districten  

Vobbia,

Piazza de Ferrari met een waterval in LiguriëEen kleurrijke vis in het Aquarium van GenuaDuomo di Genova, Cattedrale di San LorenzoEen mooie haven van GenuaPalazzo delle Compere di San Giorgio in GenuaPiazza de Ferrari - de oude stad van GenuaPiazza de Ferrari in GenoaEen straat met palmbomen in Genua

Genova (City)

Genova

Dit is de historische hoofdstad van Ligurië

Het was ooit een zeemacht tijdens de middeleeuwen en het heeft veel kerken, musea en kastelen om te bezoeken. Het heeft het grootste historische stadscentrum in Europa

Genua werd gesticht door de Liguriërs en had zich al in de vijfde eeuw BC ontwikkeld tot een van de meest belangrijke havens. Het onderhield handelsbetrekkingen met de Grieken, Etrusken, Romeinen en Carthagers. Genua werd herbouwd met hulp van de Romeinen na zijn verwoesting.

Genua is de hoofdstad van Ligurië en is het economische en culturele hart. De stad ligt aan het meest noordelijke punt van de Golf van Genua in het midden van een boog in de Ligurische kust. Genua is genaamd ‘la Superba’ (de trotse) en heeft de grootste handelshaven in Italië. Het is de derde meeste belangrijke industriële stad in Italië, na Milaan en Turijn.

De stad Genua strekt zich over 33,5 kilometer uit langs de kust, van Voltri in het westen naar Nervi in het oosten. Ten noorden van de stad is de bebouwing gevormd in een wijde halve cirkel langs de hellingen van de Ligurische Alpen. Bruggen en tunnels zorgen ervoor dat ondanks de moeilijke topografie van de stad en de soms chaotische bouwstijl, ieder gedeelte met elkaar verbonden is.

Het middeleeuwse historische centrum rond de S. Lorenzo kathedraal is een doolhof van rumoerige, smalle en steile straatjes. Het rumoerige en kleurrijke leven komt vanuit het oostelijke deel van de haven. Het gebied ten noorden van het historische centrum is een indrukwekkende ode aan de Renaissance en Barok-periode. Twee wolkenkrabbers die gebouwd werden in de negentiende en twintigste eeuw, vormen een landmarkering ten oosten van het historische centrum. De binnenstad is omringd door nieuwe stadsgebieden met spectaculaire moderne gebouwen, villa’s, tuinen die de uniformiteit van de appartementen en fabrieken die de stad omringen onderbreken. Om zichzelf tegen aanvallen vanaf het land te beschermen, bouwde Genua een 15 kilometer lange muur in de zeventiende eeuw.

Bezienswaardigheden:

Casa di Cristoforo di Columbo (Het huis van Christopher Columbus)

Hier bracht Christopher Columbus zijn jeugd door.

Cattedrale San Lorenzo (San Lorenzo Kathedraal)

De geschiedenis van de bouw van deze kerk strekt zich uit over een aantal eeuwen. In het schattenmuseum kunt u de onbetaalbare schatten van deze kathedraal bekijken. Het museum is geopend van maandag tot zaterdag van 9.00 – 12.00 uur een van 15.00 – 18.00 uur.

Lanterna

117 meter hoog, ten zuidwesten van de haven ligt een van de oudste vuurtorens van Europa (twaalfde eeuw). (Informatie via telefoonnummer: +39 010-2465346)

Piazza San Matteo

Midden in een gebied in Genua, dat werd gedomineerd door de Doria familie, waren er veel paleizen die hen toebehoorden. De Romaanse zwart-wit gestreepte kerk met de graftombe van Andre Doria is typisch voor een noord Tyrreense kuststad.

Santa Maria di Castello

In het oudste gedeelte van Genua in een doolhof van smalle straatjes is deze oudste plaats in de stad voor de aanbidding van Maria. Het stamt uit de zesde eeuw.

Acquario di Genoa

Het grootste aquarium in Europa in de haven van Genua.

Civico Museo Navale (Civil Maritime Museum)

De geschiedenis van de navigatie met authentieke navigatie instrumenten van de middeleeuwen tot vandaag de dag met de trans-Atlantische schepen. In elf exhibitiehallen.

Palazzo Bianco and Palazzo Rosso

Twee prachtige paleizen met uitstekende kunstzinnige collecties van kunstenaars zoals Brea, Tizian, Strozzi, Caravaggio, Dürer en Rubens. (dinsdag, donderdag, vrijdag,... woendag, zaterdag,... zondag)

Palazzo Ducale

Het paleis van de heerser van de zeventiende en achttiende eeuw werd onlangs gerestaureerd en is een van de culturele centrums in Genua waar exhibities plaatsvinden.

Palazzo Reale

In dit paleis van de Savoyes is een collectie van mooie tapisserieën, Rococo en barok meubilair en werken van Vlaamse en Italiaanse meesters (zoals Van Dyck, Guercino, Guido Reni, Tintoreto etcetera)

Genua werd eeuwenlang geleden gebouwd door de Grieken. Het heeft ook een natuurlijke haven. De Romeinen waren naar zeggen voor het eerst in Genua in 216 VC. Na de verwoesting door de Carthagers, werd Genua direct herbouwd in 209 VC. Genua werd de belangrijkste basis voor de Romeinen in hun strijd met de Liguriërs. De Via Aurelia verbond Rome met Genua. Genua ontwikkelde zich snel in de vroege middeleeuwen tot een grote en belangrijke stad, toen het succesvol tegen de Saracenen vocht en liet zien wat zij konden doen tegen aanvallen vanuit zee. Aan het begin van de 11de eeuw vormde Genua een pact met Pisa in de strijd tegen de Saracenen.

Daarna rees het tot de positie van een middeleeuwse koloniale macht toen Genua een basis opende aan de Afrikaanse Atlantische kust in 1162. In 1277 opende zij een zeeroute die Spanje verbond met Vlaanderen en Engeland.

De handelaars in Genua handelden in olijfolie, wijn, tonijn, leer en nog veel meer, en zij veroverden Spaanse eilanden zoals Gran Canaria en Tenerife. Zelfs Cadiz, Lissabon en Malaga behoorden tot hun domein. Genua bouwde langzaam een eigen zeevloot door te handelen met de Iberische monarchieën. Met hun zeemacht veroverden zij havens aan de Straat van Gibraltar.

Als resultaat van de groeiende macht van Genua, ontstonden er conflicten met Pisa, dat lange zeeslagen veroorzaakte. Pisa was duidelijk geen partij voor Genua en zij namen alle zeehandel tussen West-Europa en het Midden-Oosten over. De zeehavens die werden bezet door de Saracenen aan de Spaanse kust, de Egeïsche eiland Chios en nog veel meer andere steden langs de Zwarte Zee werden kolonies van Genua.

Dit zorgde weer voor rivaliteit met Pisa en Venetië en veroorzaakte meer oorlogen. De oorlog in 1284 tussen Pisa en Genua bij Meloria betekende een rampzalig einde voor Pisa.

Genua had ook een aantal conflicten binnen zijn grenzen. Er waren verschillende opstanden en burgeroorlogen tegen de heersers van Genua. De verschillende adellijke families vochten ook om de macht in Genua. Daarom was er regelmatig wisseling in de macht in Genua. Aan het einde van de 15de eeuw ontdekte de Genovese schipper, Christopher Columbus, Amerika.

Als compensatie voor de verloren zeehandel met het Midden-Oosten, nam Genua de rol aan van bankier voor de Spaanse kroon en financierde het Spaanse leger en vloot. Tegen het einde van de 17de eeuw werd de stad gebombardeerd door de Fransen en het ging over in de handen van Oostenrijkers in 1746. Door de Franse Revolutie en Napoleons heerschappij, viel de Republiek Genua.

In de overeenkomst in Wenen, werd besloten dat Genua onder het Koninkrijk Sardinië zou komen vallen na het einde van de Franse heerschappij. Dit werd met veel ontevredenheid ontvangen, en er waren regelmatig opstanden. Het idee van een Republiek Genua bleef actueel. Een grote opstand vond plaats waarbij de republikeinen de macht in de stad overnamen. Dit duurde maar een korte tijd.

Genua was in staat om zijn rol als belangrijke zeehaven en staalfabrikant te herstellen in de 19de en begin 20ste eeuw. Daarnaast werd het een belangrijk centrum voor scheepsbouw.

In de Tweede Wereldoorlog werd de stad bezet door de Duitsers nadat Italië zich bij de geallieerden voegden in 1944 en het werd een fort verklaard. De stad werd overgedragen aan de Partizanen in 1945 zonder gevecht, nadat een Duitse generaal weigerde de haven en het historische deel van de stad op te blazen.

Genua bleef ook na de oorlog een belangrijke rol spelen. Samen met Milaan en Turijn, vormde de stad de zogenaamde industriële driehoek in Noord-Italië.

Door de de-industrialisatie en andere structurele veranderingen, had de stad veel problemen in de jaren 1980. De stad werd vies, mensen waren werkeloos, de populatie nam af en misdaad was aan de orde van de dag. Pas in het midden van de jaren 2000 begon Genua zich langzaam te herstellen, en een belangrijke factor was dat het historische deel van Genua werd genomineerd als een werelderfgoed.

Genua hoort bij de gemeente Vobbia en is een van de steden in de provincie Genua, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere plaatsen in de buurt van Genua, bijvoorbeeld Marassi (4 kilometer), Vobbia (39,5 kilometer) en Casteletto (3 kilometer). Vanaf de snelweg tussen Genua en Ventimiglia, neemt u de afslag richting Genua.meer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Genova (City)

Luchthaven in Genova > Genova (City)

Cristoforo Colombo Aeroporto di Genova

Luchthaven in Genova > Genova (City)


Email: info@airport.genova.it

Telefoonnummer: 3 901 060 151

Adres: Via Pioieri E Aviatori d'Italia

> Luchthaven Cristoforo Colombo Aeroporto di Genova

Pretparken in Genova > Genova (City)

La Maliarda Adventure Park

Pretparken in Genova > Genova (City)


Email: info@lamaliarda.com

Telefoonnummer: 3485822602

Adres: Viale Enrico Caviglia

> Pretparken La Maliarda Adventure Park

Canyoning in Genova > Genova (City)

Liguria Adventure

Canyoning in Genova > Genova (City)


Email: info@liguriadventure.it

Telefoonnummer: 393 496 762 389

Adres: Viale Enrico Caviglia

Website:

> Canyoning Liguria Adventure

Autoverhuur in Genova > Genova (City)

Wandeling in Genova > Genova (City)

Liguria Adventure

Wandeling in Genova > Genova (City)


Email: info@liguriadventure.it

Telefoonnummer: 393 496 762 389

Adres: Viale Enrico Caviglia

Website:

> Wandeling Liguria Adventure

Musea in Genova > Genova (City)

Acquario di Genova

Musea in Genova > Genova (City)


Telefoonnummer: 010/23451

Adres: Ponte Spinola, Area Porto Antico

Website:

> Musea Acquario di Genova

Castello d'Albertis - Museo delle Culture del Mond

Musea in Genova > Genova (City)


Email: castellodalbertis@comune.genova.it; castellodalbe

Telefoonnummer: 010 2723820 - 010 2723464

Adres: Corso Dogali 18

Website:

> Musea Castello d'Albertis - Museo delle Culture del Mond

Galleria di Palazzo Rosso/Bianco

Musea in Genova > Genova (City)


Telefoonnummer: 0039-0105574741

Adres: Via Garibaldi 18 und 11

Website:

> Musea Galleria di Palazzo Rosso/Bianco

Galleria Nazionale di Palazzo Spinola

Musea in Genova > Genova (City)


Email: galspinola@libero.it

Telefoonnummer: 102705300

Adres: Vico della Tartaruga

Website:

> Musea Galleria Nazionale di Palazzo Spinola

Museo dell'Accademia Ligustica di Belli Arti

Musea in Genova > Genova (City)


Email: conservazione@accademialigustica.it

Telefoonnummer: 105 601 327

Adres: Largo Pertini 4 (Piazza De Ferrari)

> Musea Museo dell'Accademia Ligustica di Belli Arti

Museo Emanuele Luzzati

Musea in Genova > Genova (City)


Email: info@museoluzzati.it

Telefoonnummer: 010 2530328

Adres: Porto Siberia, Porto Antico

Website:

> Musea Museo Emanuele Luzzati

Museo San'Agostino

Musea in Genova > Genova (City)


Email: museosagostino@comune.genova.it

Telefoonnummer: 010-2511263

Adres: Piazza Sarzano, 35

Website:

> Musea Museo San'Agostino

Museo Villa Croce - Il Museo d'Arte Contemporanea

Musea in Genova > Genova (City)


Email: museocroce@comune.genova.it

Telefoonnummer: 010-580069 - 010-585772

Adres: Via Ruffini, 5

Website:

> Musea Museo Villa Croce - Il Museo d'Arte Contemporanea

Padiglione del Mare e della Navigazione

Musea in Genova > Genova (City)


Telefoonnummer: +39 10.586.681

Adres: Viale Enrico Caviglia

> Musea Padiglione del Mare e della Navigazione

Palazzo Ducale

Musea in Genova > Genova (City)


Email: palazzoducale@palazzoducale.genova.it

Telefoonnummer: 0039-0105574000

Adres: Via San Lorenzo, 111

Website:

> Musea Palazzo Ducale

Palazzo Tursi

Musea in Genova > Genova (City)


Email: museidistradanuova@comune.genova.it

Telefoonnummer: 010/5572193

Adres: Via Giuseppe Garibaldi, 9

Website:

> Musea Palazzo Tursi

Deltaplaning in Genova > Genova (City)

Liguria Adventure

Deltaplaning in Genova > Genova (City)


Email: info@liguriadventure.it

Telefoonnummer: 393 496 762 389

Adres: Viale Enrico Caviglia

Website:

> Deltaplaning Liguria Adventure

Restaurants in Genova > Genova (City)

Histoire Caf̩ Garibaldi

Restaurants in Genova > Genova (City)


Telefoonnummer: 1,02E+08

Adres: Viale Enrico Caviglia

Website:

> Restaurants Histoire Caf̩ Garibaldi

Theatre in Genova > Genova (City)

Teatro Carlo Felice

Theatre in Genova > Genova (City)


Email: biglietteria@carlofelice.it

Telefoonnummer: 0105381.1

Adres: Viale Enrico Caviglia

Website:

> Theatre Teatro Carlo Felice

Teatro della Tosse

Theatre in Genova > Genova (City)


Email: info@teatrodellatosse.it

Telefoonnummer: 102487011

Adres: Piazza Renato Negri, 6

Website:

> Theatre Teatro della Tosse

Walvissen spotten in Genova > Genova (City)

WhaleWatch Liguria

Walvissen spotten in Genova > Genova (City)


Telefoonnummer: 10265712

Adres: Via di Sottoripa, 71

Website:

> Walvissen spotten WhaleWatch Liguria

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.