Dit kwartaal behoort tot de stad  
Dolcedo
Geschilderde deur in ValloriaEen mooie geschilderde deur in Valloria, LiguriëEen mening van het dorp van een kunstenaar ValloriaEen mening van het dorp van een kunstenaar ValloriaEen mooi uitzicht op een vakantiebestemming ValloriaEen mooie straat in ValloriaValloria en de prachtige beschilderde deurenEen mooi schilderij aan de deur in LiguriëEen artistieke schilderij aan de deur in Valloria, Ligurië

Valloria

Dolcedo, Imperia

Dit is een beroemd kustdorp in de gemeente Dolcedo

Kom en bewonder de vele kunsttentoonstellingen in het openluchtmuseum

Als u uw vakantie in een vakantiehuis boekt in Valloria, dan zult u erg onder de indruk zijn van de individualiteit van het dorp. Valloria heeft zich vandaag de dag ontwikkelt tot een buitengewoon openluchtmuseum met fascinerende en interessante schilderingen. Ieder jaar worden veel verschillende kunstenaars uitgenodigd en zij versieren die deuren in Valloria met volledige artistieke vrijheid.

Niemand weet precies hoe dit idee tot stand is gekomen. Maar, het is nu uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie die meestal plaatsvindt in het eerste weekend van juli. Daarom is Valloria deel van de groep van artistieke dorpen.

De inwoners van Valloria zijn erg recht door zee en gastvrij. Dit is telkens weer te zien tijdens het eerste weekend in juli en augustus. Op deze dagen vinden de legendarische zomerfeesten plaats in het dorp. De feesten zijn onder het motto ‘A Valloria fai baldoria’, dat betekent dat er veel feest te beleven is hier.

Tijdens de feestelijkheden is er ook culinair gezien van alles te beleven. Talrijke Ligurische delicatessen kunt u hier uitproberen. Er is iets te vinden voor ieders smaak. Daarna wordt er met veel plezier gedanst en vriendschappen worden gesloten. Het is iets waar veel mensen met veel plezier naar uit kijken.

De stad Dolcedo bestaat uit verschillende districten en een daarvan is Valloria. De naam is afgeleid van ‘Vallis Aurea’, dat kan worden vertaald als ‘vallei van de wind’ of ‘vallei van goud’. Goud staat in dit geval voor olijven. Het is een van de belangrijkste economische activiteiten in de regio Ligurië.

Valloria ligt ongeveer 15 kilometer van de provinciehoofdstad Imperia en is een dorp binnen de gemeente Dolcedo. Valloria was al bewoond in de middeleeuwen en er zijn een groot aantal mooie middeleeuwse huizen. Valloria werd deel van de gemeente Dolcedo in de 12de eeuw. Veel kunstliefhebbers reizen jaarlijks naar dit dorp om de vele kunstwerken die hier kunnen worden gevonden te bewonderen.

Het dorp Valloria heeft iets erg speciaals. Een groep vrienden wist dit al lang en dat is hoe in 1991 ‘Le Tre Fontane’ werd gevormd, een vereniging van de vrienden van Valloria. Door dit initiatief is het dorp het middelpunt geworden voor een serie van artistieke en culturele festiviteiten. Dit is door de tijd heen een vast deel geworden op de evenementenkalender van Valloria.

Valloria hoort bij de gemeente Dolcedo en is een dorp in de provincie Imperia, gelegen in de regio Ligurië. Er zijn verschillende andere dorpen in de buurt van Valloria zoals Costiolo (2,8 kilometer), Novelli (3,3 kilometer) en Tavole (2,3 kilometer). Vanuit de richting Genua neemt u vanaf de snelweg de afslag voor Imperia Ovest. Volg Strada Colla, SP41 en de SP39 tot aan Valloria.


Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Ligurië Imperia Dolcedo Valloriameer Vakantie appartement - Vakantiehuizen in Valloria

*Genoemde afstanden zijn, indien niet anders vermeld, weergegeven in autominuten. ** Zwembaden zijn, indien niet anders vermeld, vanaf begin juni tot einde september te gebruiken.

BlumenRiviera GmbH

Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Ossannastraße 7
80999 München
Duitsland
0049 170 48 58 68 6
info@blumenriviera.de

11 Jan - 14 Okt | Ma - Wo & Vr - Za: 10 - 19 uur, Zo: 12 - 18 uur
15 Okt - 10 Jan | Ma - Do: 14 - 18 uur

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend.