Type of accommodation

More options

Casarza Ligure in Italië | provincie Genua, Ligurië

Geniet van vele evenementen, zoals concerten of tentoonstellingen, tijdens de zomer in de stad Casarza in Ligurië, Italië.

Casarza Ligure

Een oude kerk in Casarza Ligure Een prachtig uitzicht over de huizen in Casarza Ligure

Casarza Ligure

Genova

Dit is een mooi Romeinse dorp

Veel festivals worden hier gehouden in de zomer

Reistips

Reistips

Het wat uitgestrekte kleine stadje Casarza Ligure ligt in de buurt van Sestri Levante in de provincie Genua. De Piazza della Vittoria en de Piazza Aldo Moro met het waterfontein zijn gelegen in het verkeersarme stadscentrum. In de zomermaanden worden hier veel concerten gehouden en vinden er andere evenementen plaats. U kunt natuurlijk ook gewoon lekker bij een van de gezellige straatcafé’s zitten.

Een andere bezienswaardigheid is de San Michele parochiekerk uit de 17de eeuw.

Ook is een van de oudste Ligurische kerken, de St Helena kerk, gebouwd in het jaar 1000 door de Benedictijner monniken, zeker de moeite van een bezoek waard.

De erg oude St Johannes de Doper parochiekerk, uit 1100, is ook erg interessant.

In de regio rond het dorp werden veel archeologische vondsten ontdekt.

Voor wie graag musea bezoekt, is Cazarse Ligure een groot plezier. Het Raffaelli Museum dat is gespecialiseerd in klimaat en wetenschap is zeker de moeite van een bezoek waard. Ook het Museum van Mineralogie, het Parma Gemma, is erg interessant.

Er zijn veel festivals en feesten die in deze plaats worden gehouden. Bijvoorbeeld, het wijnfestival in juni of het ‘Open Muziek Zomerfestival’ in juli. Dan is er ook nog het festival van de gebakken inktvissen dat tijdens het laatste weekend van augustus plaatsvindt.

In het Centro Espositivo in San Giovanni kunt u drie verschillende tentoonstellingen zien over drie verdiepingen. Voor wie graag sport, zijn er tennisbanen en voetbalvelden te vinden in de plaats. Het heeft een gezellige atmosfeer en er is een restaurant met een speelplaats voor de kinderen. U kunt daarom een fijne vakantie hebben in Casarza Ligure, in uw eigen vakantie-appartement of vakantiehuis. U kunt hier met de hele familie komen, of met vrienden, als een stel of alleen, wat u maar wilt. Het omringende achterland met de unieke Ligurische groene omgeving is erg ideaal voor fijne wandelexcursies.

Geschiedenis

Geschiedenis

Casarza Ligure werd gesticht als een Romeins dorp en het land was in het bezit van de monniken van San Colombano in 774. Vanaf 1143 viel Casarze Ligure onder de verantwoordelijkheid van de Curia di Sestri Levante.

In 1399 werd de plaats ingelijfd bij de Republiek Genua. Met de komst van de Franse heerschappij werd Casarza Ligure deel van de Ligurische Republiek en later werd het deel van het eerste Franse Rijk in 1805.

Vanaf 1861 was het dorp deel van het Italiaanse Rijk en van 1973 tot 2008 was Casarza Ligure lid van de Val Petronio berggemeenschap.

Hoe te bereiken

Hoe te bereiken

Casarza Ligure is een dorp in de provincie Genua, gelegen in de regio Ligurië. In de buurt van Casarza Ligure zijn verschillende andere dorpen te vinden zoals Bargone (6,2 kilometer), Riva Trigoso (3,6 kilometer) en Masso (5,6 kilometer). Vanuit Genua neemt u vanaf de snelweg de afslag voor Sestri Levante en dan volgt u de SS1 tot deze overgaat in de SP523 en u volgt deze weg tot aan Casarze Ligure.

© 2000 - 2019 BlumenRiviera GmbH Vakantiehuizen & accommodatie huur in Ligurië

Fouten en wijzigingen voorbehouden, aanbod geheel vrijblijvend..

Last Update: 17.04.2018 01:05:46